Siniša Kovačević potvrdio za SportSport.ba

"Budućnost ne pušta Gordića, ne mogu da shvatim njihovo ponašanje"

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine našla se u velikim problemima, pošto podgorička Budućnost ne pušta Nemanju Gordića.

Gordić je najavio dolazak na okupljanje u nedjelju 9. septembra, ali nažalost neće se pojaviti. Ne zato što on to ne želi, nego se na put do Sarajeva i nacionalnog tima ispriječila Budućnost, koja odbija da pusti bh. košarkaša da prisustvuje narednim kvalifikacijskim mečevima našeg nacionalnog tima.

"U Budućnosti su jako nekorektni i ne mogu da shvatim ponašanje tih ljudi. Oni inzistiraju da on ostane u klubu i samo njemu su zabranili, a svim ostalim igračima su dozvolili da igraju za svoje reprezentacije", rekao je direktor reprezentacije Siniša Kovačević za SportSport.ba, pa je dodao:

"Zvali smo i trenera Budućnosti i predsjednika kluba, ali ne popuštaju. I Jasmin Repeša ih je kontaktirao. Čujem se nekoliko puta dnevno sa Nemanjom i on sto posto želi da dođe, ali Budućnost ga je uslovila. Nekad na ljeto im je rekao da neće biti na okupljanju reprezentacije i evo sada mu zato prave probleme kada se predomislio".

Šta dalje?

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Postoje i druge stvari. Ne odustajemo od Nemanje apsolutno. Ako ništa, spremni smo Budućnost prijaviti FIBA-i i na taj način tražiti pravdu. Mi smo posebno deficitni na toj poziciji playmakera, nemamo nikoga iskusnog da ga zamijeni, ali bojim se da gubimo ovu bitku i toga me je strah. Ako se ništa ne promijeni, Repeša će od igrača koji su tu morati nešto iskombinovati i neko će morati da preuzme tu Nemanjinu ulogu. Nažalost, bio sam optimističan, a sada već gubim nadu", dodaje Kovačević.

Po svemu sudeći Nemanja neće doći na okupljanje i protiv Finske i Češke itekako će se osjetiti njegov izostanak, ali koga nema, bez njega se nekad i mora. Podsjećamo da je 3. septembra istekao rok za prijavu novih igrača za ove duele, tako da Jasmin Repeša sve i da želi i nekoga pronađe na poziciji playa, ne može da ga koristi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.