Finci se poigrali sa podmlađenim timom Litvanije
Foto: Basket.fi

Reprezentacije BiH igra protiv Finske 13. septembra

Finci se poigrali sa podmlađenim timom Litvanije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će 13. septembra gostovati u Finskoj gdje će protiv selekcije te zemlje odigrati susret kvalifikacija za SP, a jasno je da će izabranici Jasmina Repeše u ovom duelu imati težak zadatak.

Selekcija Finske je danas odigrala prijateljski meč i razbila podmlađeni sastav reprezentacije Litvanije rezultatom 103:75.

Iako je selekcija Litvanije više ličila na U23 sastav, Finci su priredili impresivnu partiju i slavili ubjedljivu pobjedu. Najefikasniji u pobjedi Finske su bili Topias Palmi i Alex Murphy sa po 14 postignutih poena, dok su po 11 dodali Shawn Huff i Fiifi Aidoo.

Treba napomenuti da su i Finci bili oslabljeni danas jer se Salin i Koponen nisu još priključili ostatku ekipe. Sjajni Lauri Markkanen neće nastupati za Fince u predstojećim kvalifikacionim mečevima.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Reprezentaciju Finske u petak očekuje još jedan pripremni meč, ovaj put sa selekcijom Latvije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi