Kaže bivši igrač Rome, Arsenala, Reala...

"Džeko mnogo podsjeća na mene"

O bh. napadaču Edinu Džeku posljednjih se dana sve više piše u italijanskoj štampi.

Džeko je, bez dileme, trenutno jedan od najboljih napadača na svijetu, a unatoč interesu brojnih velikana Romin dres će i u budućnosti nositi. Calciomercato je objavio da je Džeko pristao na novi ugovor koji će biti produžen na još jednu sezonu, te da će u Rimu ostati do ljeta 2021. godine.

Oduševljen Džekinim partijima u Romi je i nekadašnji igrač rimskog kluba Julio Baptista.

"Iako već godinama nisam u Italiji, pratim pomno šta se dešava u Romi. Džeko? Mislim da je igrač koji podsjeća mnogo na mene", kazao je Julio Baptista, koji je kroz razgovor pohvalio i sportskog direktora Vučice Monchija, opisavši ga kao sjajnu osobu i pravog profesionalca.

U najboljim danima karijere Baptista je dobio nadimak Zvijer, ponajviše zbog fizičkih predispozicija i po bespoštednoj borbi na terenu. Danas igra u Rumuniji, u Cluju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.