Džeko: Sinoć smo dokazali da smo poput porodice i uvijek tu jedan za drugoga

Bh. kapiten se obratio putem Facebooka

Džeko: Sinoć smo dokazali da smo poput porodice i uvijek tu jedan za drugoga

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici s minimalnih 1:0 savladala Austriju u drugom kolu Lige nacija.

Zmajevi su nakon pobjede u gostima protiv Sjeverne Irske sinoć uspjeli da pobijede i Austriju, te sada na kontu imamo šest bodova. Junak utakmice na Bilinom polju još jednom je bio kapiten Edin Džeko koji je postigao jedini gol u samom finišu meča.

Džeko se danas odlučio obratiti javnosti putem svoje zvanične Facebook stranice i dati komentar na ono što se dešavalo prethodnih dana. Naš kapiten je poručio da je bh. tim dokazao da su poput porodice i da su ti jedan za drugoga.

"Iza reprezentacije BiH su dvije utakmice i dvije pobjede. Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško. Upravo zbog toga, htio bih se zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni, već cijeloj ekipi", poručio je Džeko, te nastavio:

"Navijači nas čine boljima i dajete nam vjetar u leđa i kada ide lošije. Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugoga".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Greške se svima dešavaju, pogrešna dodavanja, pogrešne procjene, promašaji, ali ne smije se desiti da na terenu ne damo sve od sebe, a sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama".

"Zato, ovaj pogodak, 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini. Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda. Hvala Vam, na svemu što jeste i na svemu što možete biti. Voli vas vaš kapiten".

Top Komentari

Naser
to brateeeee
33 0
Šaraf
Svu sreću svijeta ti želim
33 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije