Džeko će produžiti ugovor s Romom, ali dogovorio i ostanak u Rimu nakon završetka karijere?
Mediji na Apeninima tvrde da će se Džeko priključiti Monchiju i Tottiju nakon što okači kopačke o klin

Calciomercato donosi nove vijesti o bh. kapitenu

Džeko će produžiti ugovor s Romom, ali dogovorio i ostanak u Rimu nakon završetka karijere?

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko sinoć je ponovo bio junak reprezentacije BiH jer je postigao jedini gol u pobjedi protiv Austrije s minimalnih 1:0.

Nakon utakmica Lige nacija naši igrači se sada vraćaju u klubove, a ponovo okupljanje zakazano je za mjesec dana. Prema pisanju italijanskih medija Edin Džeko je odlučio produžiti ugovor s Romom, a zvanična potvrda trebala bi doći za nekoliko dana.

Calciomercato je objavio večeras da je Džeko pristao na novi ugovor Rome koji će biti produžen na jednu sezonu, te će u Rimu ostati do ljeta 2021. godine kada će bh. kapiten imati 35 godina. Ipak, to nije sve jer su kolege iz Italije objavile da će Džeko najvjerovatnije nakon završetka karijere ostati u Romi, te se priključiti legendarnom Francescu Tottiju na jednoj od direktorskih pozicija.

Navodno, Džeko je pristao u posljednjoj godini ugovora na manju platu, te bi umjesto 4,5 miliona eura po sezoni trebao zarađivati četiri miliona eura. Calciomercato prenosi da bi Džeko trebao raditi sa Monchijem i Tottijem, ali dodaju da to nije sigurno jer postoji mogućnost da dobije neku od funkcija u NSBiH.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko pored bosanskog jezika priča češki, njemački, engleski i italijanski što je su u Romi vidjeli kao sjajnu priliku da prošire svoje tržište i potragu za igračima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Dzeku za dozivotnog predsjednika NFS BiH
56 2
struja
Pa to je bar jasno Romu interesuje Dzekin kapital koji bi eventualno ulozio u klub od kojeg bi Dzeko ima dobit,a to vidimo i u ostalim klubovima Evrope.Svi vole Kapitalce.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi