Ofanzivac Manchester Cityja nakon poraza

Silva: Nismo favoriti za osvajanje Lige prvaka

Manchester City je na otvaranju Lige prvaka iznenađujuće poražen na Etihadu od Lyona (2:1).

Građani su dominirali tokom cijele utakmice, imali daleko veći posjed i niz prilika, no gosti iz Francuske su bili ti koji su bili efikasniji i na kraju slavili rezultatom 2:1.

Poraz Manchester Cityja je iznenadio mnoge, jer se Pepove trupe svrstavaju među favorite za "ušati" pehar, iako tako ne smatra 24-godišnji ofanzivac Bernardo Silva.

"Nismo favoriti kako se možda smatra. Manchester City želi slaviti u svim takmičenjima u kojima sudjeluje, pa i u Ligi prvaka, ali svjesni smo da to neće nimalo lako", kazao je Silva, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imamo dobar tim. Prvaci smo Engleske, međutim Liga prvaka je nešto sasvim drugo, tu morate pokazati mnogo više. Sada smo izgubili, ali nastojat ćemo da pobijedimo već u sljedećoj utakmici kada igramo protiv Hoffenheima."

Podsjetimo, Manchester City je pored Lyona u grupi još sa Hoffenheimom i Shakhtarom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.