Derbi večeri u Madridu, Ronaldo se vraća na Mestallu

Liga prvaka, 1. kolo

Derbi večeri u Madridu, Ronaldo se vraća na Mestallu

Večeras je na rasporedu preostalih osam utakmica 1. kola Lige prvaka i to u grupama E, F, G i H.

Program počinje utakmicama u novom, pomalo neobičnom terminu od 18:55 sati kada se sastaju Ajax i AEK, odnosno Šahtar i Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića.

U terminu od 21 sat igra se preostalih šest utakmica, a najzanimljivija bi trebala biti ona u kojoj se sastaju Real Madrid i Roma. Trostruki uzastopni osvajač Lige prvaka u njenu novu sezonu ulazi bez glavnog heroja tih uspjeha Cristiana Ronalda, dok će Džeko i društvo pokušati pokazati da prošlosezonsko polufinale nije bilo slučajnost. Kada su se ova dva tima posljednji put sastala u Ligi prvaka (2016.) Real je slavio sa 2:0, a i večeras je favorit pa bi Rimljani sigurno potpisali bilo šta osim poraza pred ovaj meč.

Zanimljivo bi moglo biti i na Mestalli gdje će Valencia, koja je povratnik u elitno društvo, ugostiti Juventus koji stručnjaci smatraju jednim od tri najveća kandidata za naslov prvaka. Od odlaska iz Reala u Torino, za Ronalda će ovo biti prva posjeta Španiji i to će stići na stadion na kojem je u proteklih devet godina često vodio glavnu riječ u duelima sa popularnim Šišmišima. Naravno, očekuje se da od prve minute zaigra i Miralem Pjanić, koji je i ove sezone jedan od ključnih igrača Stare dame.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester United će gostovati Young Boysu protiv kojeg bi ga zadovoljila isključivo pobjeda, dok će rivalski Manchester City na svom terenu dočekati Lyon. Građani nakon dominacije u Engleskoj prošle sezone sada žele napraviti iskorak i u Evropi, a dobar početak bi im sigurno mnogo dao na samopouzdanju.

Bayern večeras gostuje u Lisabonu gdje ga očekuje duel sa Benficom, dok će u Češkoj snage odmjeriti Plzen i CSKA.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi