Šok na Etihadu, Sanches se vratio na Stadion svjetlosti i pokazao ko je i šta je

Pobjede Lyona i Bayerna

Šok na Etihadu, Sanches se vratio na Stadion svjetlosti i pokazao ko je i šta je

Manchester City je u prvom kolu Grupe F Lige prvaka na svom stadionu ugostio Lyon, a na Etihadu smo svjedočili velikom iznenađenju pošto je francuska ekipa slavila pobjedu rezultatom 1:2.

Prva uzbuđenja na meču viđena su pred golom Lyona, ali se onda u 24. minuti trese mreža gola Manchester Cityja. Cornet je poslao loptu u gol, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Ipak, dvije minute kasnije Cornet odličnim šutem pogađa za vodstvo Lyona od 0:1 nakon asistencije Nabila Fekira.

U 32. minuti je i Manchester Cityju poništen gol zbog ofsajda, a dvije minute kasnije je Delph propustio dobru šansu da donese poravnanje Građanima.

Dvije minute prije kraja regularnog toka prvog dijela uslijedio je novi šok za City pošto je Nabil Fekir sjajno pogodio za 0:2.

Rezultatom 0:2 za Lyon se otišlo na odmor, a u nastavku City nije uspijevao stvoriti bolju šansu sve do 67. minuti kada je Berbardo Silva na asistenciju Sanea smanjio na 1:2. Nekoliko minuta ranije je šansu da dovede Lyon do visokih 0:3 propusti Depay kada je pogodio stativu.

Dobru šansu u 74. minuti da poravna na 2:2 je imao Aguero koji je ušao sa klupe, ali je golman Lyona sjajno intervenisao.

Do kraja susreta City nije uspio stići do novog gola, pa je Lyon upisao veliku pobjedu na Etihadu.

Zanimljiv susret odigran je večeras i u okviru grupe E Lige prvaka na Stadionu svjetlosti u Lisabonu gdje su snage odmjerili Benfica i Bayern.

Iako je i Benfica imala svoje šanse, Bayern je upisao rutinsku pobjedu rezultatom 0:2.

Poveo je Bayern već u 90. minuti kada je Robert Lewandowski iskoristio odličnu asistenciju Alabe i pospremio loptu u donji desni ugao gola Benfice.

Minimalnim vodstvom Bayerna se otišlo na odmor, a onda su Bavarci u 54. minuti odigrali sjajnu akciju, a Renato Sanches je bio u prvom planu.

Sanches je započeo akciju, sjajno povukao kontru, da bi nakon nekoliko razmijenjenih pasova igrača Bayerna Rodriguez upravo njemu asistirao za 0:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Sanchez je upravo iz Benfice svojevremeno stigao u Bayern kao veliki talenat, ali su ga mnogi proglasili "propalim" igračem nakon loših igara i neslavne posudbe u Swanseaju. Ipak, trener Bavaraca je odlučio da ga zadrži u ekipi ovog ljeta, a on mu je danas na najbolji mogući način uzvratio za ukazano povjerenje.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je Bayern upisao prvu pobjedu u ovosezonskom izadnju Lige prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mer12
smijesna premijer liga samo Liverpool nesto zna igrati
4 4
Veila
Dobrodošli na najbolji seks sajt za Upoznavanje = = > > w­w­w.H­o­t­2­4.t­o­p
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi