Impresivna statistika Belgijanca protiv najvećih klubova na Otoku

Eden Hazard - čovjek za velike utakmice

Chelsea je sinoć na Anfieldu upisao pobjedu nakon preokreta i izbacio Liverpool iz Carabao Kupa.

Redsi su poveli preko Daniela Sturridgea, ali je Emerson u 79. minuti poravnao na 1:1, da bi Hazard, koji je ušao sa klupe, šest minuta kasnije donio Plavcima trijumf.

Uradio je to Belgijanac na zaista fantastičan način nakon solo prodora i efektne završnice, a čini se da su velike utakmice njegova omiljena pozornica.

Tako Eden Hazard ima impresivnu statistiku protiv klubova iz engleske "velike šestorke".

Belgijanac se može pohvaliti da je Manchester Unitedu postigao pet golova i u susretima protiv Crvenih đavola upisao isto toliko asistencija, dok je protiv Tottenhama upisao dvije asistencije manje, ali postigao također pet golova. Isti učinak kao protiv Tottenhama Hazard ima i protiv Arsenala, pet golova je postigao i Liverpoolu, uz dvije asistencije, dok je protiv Manchester Cityja trenutno na četiri gola i pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.