Strasti se ne stišavaju na Old Traffordu

U svlačionici Uniteda "pobunjenička grupa": Na Pogbinu stranu stala trojica saigrača

Na Old Traffordu se stvara toksična atmosfera. Odnosi među igračima, ali i na relaciji igrači - stručni štab su sve nategnutiji zbog svađe Paula Pogbe i trenera Josea Mourinha.

Čini se da se animozitet na svim relacijama širi svlačionicom Manchester Uniteda, a sada britanski Daily Mail izvještava da se u taboru Crvenih đavola formirala "pobunjenička grupa" nakon što su na stranu Paula Pogbe u čitavoj situaciji odlučila stati još trojica igrača Uniteda.

Najveći Pogbini "saveznici" su tako Anthony Martial i Eric Bailly. Njegov sunarodnjak Martial je bio meta transfer špekulacija ovog ljeta nakon što je pao u drugi plan kod Mourinha, a stvari su dodatno eskalirale kada je nestao sa predsezonske turneje Uniteda. Po povratku u ekipu je novčano kažnjen, a u novoj sezoni ima epizodnu ulogu.

Dio "pobunjeničke grupe" je i defanzivac Eric Bailly koji više nije Mourinhov prvi izbor. Kada je zbog zdravstevnih problema morao pauzirati prošle sezone, Bailly je izgubio status startera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na stranu Paula Pogbe je stao i Andreas Pereira koji prilike za igru od Mourinha dobija na kapaljku i odavno se špekuliše da je nezadovoljan.

Ako je samo mali dio onoga što se ovih dana piše o Unitedi i svađi Pogbe i Mourinha tačan, na Old Traffordu je trenutno izuzetno napeto...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.