Liga prvaka, grupa E:

Remi Bayerna i Ajaxa, Benfica slavila u Atini

Nogometaši Bayerna u utakmici 2. kola Lige prvaka remizirali su na Allianz Areni sa Ajaxom.

Bio je ovo sudar dvije ekipe koje će u grupi E voditi borbu za lidersku poziciju, a u dobroj nogometnoj predstavi, koja je obilovala mnoštvom prilikama, pobjednika na kraju nije bilo pošto je susret završen rezultatom 1:1.

Bavarci su od starta zagospodarili terenom, što im se isplatilo već nakon četiri minute, kada je mrežu Ajaxa nakon centaršuta zatresao Hummels. Primljeni gol nije pokolebao gostujuće nogometaše, koji su u visokom ritmu išli u napade. Redale su se prilike, ali izjednačenja nije bilo sve do 22. minute kada je za 1:1 pogodio Mazraoui.

Do odlaska na odmor Ajax je mogao i preokrenuti rezultat. Sjajnu priliku propustio je Ziyech koji je šutirao pod prečku, međutim njegov udarac nije iznenadio Neura koji je to odbranio.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u drugom dijelu, i jedni i drugi su imali šanse, ali promjene rezultata na Allianz Areni nije bilo.

U drugom susretu grupe E između AEK-a i Benfice viđena je prava golijada, a na kraju je slavio portugalski tim rezultatom 3:2.

Benfica je odlično otvorila meč i zahvaljujući golovima Seferovića i Grimalda je već nakon 15 minuta imala vodstvo od 2:0, a taj rezultat je bio na snazi do 53. minute. Tada je na 2:1 smanjio Klonaridis, da bi nedugo nakon toga, tačnije deset minuta kasnije, isti igrač postigao gol za izjednačenje.

Činilo se da bi AEK mogao doći do velikog preokreta, ali onda je u 74. minuti Semedo vratio vodstvo Benfici koje je portugalski tim uspio sačuvati do kraja susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon dvije odigrane utakmice Ajax i Bayern imaju po četiri boda, Benfica je na trećem mjestu sa tri, dok je AEK na dnu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.