Rukometna Liga prvaka

Dobra partija Zulfića, Burić preselio na klupu

Rukometaši Dinama iz Bukurešta večeras su slavili vrlo tijesnu pobjedu na gosotvanju kod Riihimaen Cocksa sa 32:31 u okviru 4. kola Lige prvaka.

Iako su domaći nakon prvog dijela susreta imali prednost od 17:15, ipak su gosti sjajnom igrom u nastavku uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist i da nakon velike drame u finišu osiguraju pobjedu.

Goste je do trijumfa vodio Amine Bannour sa šest golova, dok je jedan manje postigao Kamel Alouini. Vrlo dobar je bio i bh. rukometaš Muhamed Zulfić koji je postigao tri gola iz četiri pokušaja. Najbolji u redovima domaće ekipe bio je Nico Ronnberg koji je postigao čak 11 golova, dok je jedan manje imao Teemu Tamminen.

Dinamo sada ima omjer tri pobjede i jedan poraz, dok je Riihimaen na omjeru od dva remija i dva poraza.

U drugom večerašnjem susretu Flensburg je na domaćem terenu porazio ekipu Motora sa 31:24. Treba reći da je bh. golman Benjamin Burić bio rezervna na ovom susretu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.