Šok za Burića i Flensburg u Celju

Ferlin briljirao na golu

Šok za Burića i Flensburg u Celju

M. Šljivak

Rukometaši Flensburga doživjeli su šokantan poraz na gostovanju u kod Celja (23:20) u 3. kolu Lige prvaka.

Iako je njemački velikan u meč ušao kao veliki favorit, slovenački tim je odradio zaista sjajan posao u ovom meču i na kraju je srušio velikog protivnika.

Igrao je domaći tim dobro čitavim tokom meča izuzev finiša prvog poluvremena kada gosti uspijevaju u jednom trenutku da odu na tri gola prednosti (8:11).

Međutim, sa dva vezana gola Celje je smanjilo prednost na poluvremenu (10:11), da bi u nastavku prikazali zaista odličnu igru i na kraju su uspjeli da dođu do pobjede.

Jaka Malus je predvodio domaće sa pet golova, a David Razgor je dodao četiri. Fantastičan je na golu domaćih bio Klemen Ferlin sa čak 19 odbrana. Kod Flensburga Glandorf i Lauge Schmidt su postigli po četiri gola. Benjamin Burić je upisao šest odbrana.

U ostalim mečevima koji su završeni Tatran Prešov je kao gost savladao Metalurg u Skoplju 24:29, dok je Pick Szeged kao gost savladao Motor 31:32.

Domaći trijumf upisao je Nantes protiv Skjerna rezultatom 35:27.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi