Tri gola Zulfića, dva Tarabochije

Liga prvaka, 3. kolo

Tri gola Zulfića, dva Tarabochije

M. Šljivak

Tri susreta 3. kola rukometne Lige prvaka odigrana su večeras, a u njima su nastupila i dvojica bh. rukometaša.

Muhamed Zulfić postigao je tri gola u pobjedi rumunskog Dinama iz Bukurešta protiv švicarskog Thuna. Na kraju je bilo 35:34 uz jako dobar doprinos našeg rukometaša.

Amine Bannour je predvodio domaće sa devet golova u ovom meču, a kod Thuna je Ron Delhees postigao 10. Dinamu je ovo druga pobjeda u grupi D.

Marko Tarabochia postigao je dva gola u uvjerljivoj pobjedu Wisle Ploch nad Riihimaen Cocksima 34:18.

Domaći su u ovom meču opravdali ulogu favorita, a do pobjede ih je vodio De Toledo sa osam golova. Kod prvaka Finske Tamminen je postigao šest.

Rhein-Neckar je do druge pobjede u sezoni stigao na svom terenu protiv Mehskov Bresta. Slavili su 33:27, a najefiasniji u ovom duelu u pobjedničkom timu bio je Valur Sigurdsson sa sedam golova.

Na drugoj strani kod Meshkov Bresta Ivić i Škurinski su postigli po sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi