Burić i Flensburg uz dosta muke do nove pobjede

Hannover ih namučio

Burić i Flensburg uz dosta muke do nove pobjede

M. Šljivak

Rukometaši Flensburga pobiijedili su Hannover-Burgdorf 29:28 u susretu 7. kola njemačke Bundeslige.

Iako je njemački velikan ušao kao veliki favorit u ovaj meč na kraju su uz dosta muke uspjeli da dođu do novog trijumf, sedmog u sedam utakmica.

Gosti su tokom kompletnog meča bili velika prijetnja. Tokom prvog poluvremena imali su i tri gola prednosti, ali je Flensburg uspio na odmor da ode sa plus dva, 14:12.

Iako se očekivalo da Flensburg u nastavku slomi otpor gostiju, to se nije desilo i utakmica je do samog kraja bila otvorena. Gosti su čak uspjeli i da povedu, ali su primili gol u zadnjoj minuti.

Pobjednički gol postigao je Hampus Wanne na 40 sekundi do kraja, a ovo mu je bio peti gol na utakmici. Efikasniji je od njega bio Magnus Rod sa šest golova.

Benjamin Burić je imao sedam odbrana u ovom meču za Flensburg, a kod gosiju je Fabian Bohm postigao osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi