NBA liga, pripremni mečevi

Skromno izdanje Nurkića u pobjedi Portlanda, Kralj i Lakersi srušili šampione

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su rano jutros po našem vremenu Phoenix Sunse sa 116:83 u pripremnom meču pred početak nove NBA sezone.

Skromno izdanje na ovom susretu pružio je najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je za 20 minuta na parketu ubacio tek pet koševa čemu je dodao dvije asistencije i osam skokova. Najefikasniji kod Portlanda je bio Layman sa 28 poena, dok je Baldwin dodao 15. U redovima protivničke ekipe Jackson je imao 13 koševa, a Holmes jedan manje.

Treba dodati i to da su jutros Los Angeles Lakersi u Staples Centru porazili šampione Golden State Warriorse sa 123:113 uz 15 poena, deset skokova i pet asistencija Kinga Jamesa.

Ipak, James nije bio najefikasniji u redovima svog tima, već su ga zasjenili Brandon Igram, Kyle Kuzman i Kentavious Caldwell-Pope sa 26, odnosno 22 i 20 poena.

Od ostalih rezultata izdvojit ćemo i pomalo nestvarnu partiju Miami Heata koji je New Orleans Pelicansima ubacio čak 140 poena i pobijedio 140-128. Efikasna je bila i ekipa Atlanta Hawksa koja je pobijedila San Antonio Spurse sa 130-127.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.