Teška povreda mladog košarkaša Spursa, podrška stigla i od "Kralja"

Dejounte Murray mora na dugu pauzu

Teška povreda mladog košarkaša Spursa, podrška stigla i od "Kralja"

Mladi košarkaš San Antonio Spursa Dejounte Murray je zadobio tešku povredu u drugoj četvrtini predsezonske utakmice sa Houston Rocketsima.

Nije izgledalo nikako dobro, a danas su se obistinile najcrnje prognoze - magnetna rezonanca je pokazala da je Murray pokidao križne ligamente desnog koljena.

Još uvijek nema informacija o tome kada će Murray na operaciju, niti koliko bi njegov oporavak mogao trajati. Jedno je sigurno, dugo ga neće biti na parketu.

Zaista velika šteta za 22-godišnjeg Murrayja, ali i Spurse s obzirom da je on trebao biti startni playmaker ove franšize u novoj sezoni.

Murrayja su Spursi draftovali 29. pickom 2016. godine, a prošle sezone je počeo preuzimati "kormilo" od Tonyja Parkera, te je za prosječno 21.5 minuta na parketu ubacivao nešto više od osam poena, te bilježio oko tri asistencije i 5.7 skokova.

Nakon vijesti o njegovoj teškoj povredi ubrzo je stigla podrška od mnogobrojnih NBA zvijezda, pa i od "Kralja".

"Čovječe, plašio sam se da bi mogla biti ova povreda kada sam vidio situaciju! Je** ga čovječe! Mali brate vratit ćeš se jači, brži, hitriji i bolji. Samo budi strpljiv i samouvjeren kroz proces oporavka! Manji problem za veliki provratak. Znaš kako me možeš kontaktirati i gdje me možeš naći! Volim te mali brate", napisao je LeBron James.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi