Francuski magazin tvrdi da je UEFA saznala za plan visokog funkcionera Zvezde da uplati pet miliona eura na opkladu da će njegov klub izgubiti sa pet golova razlike od PSG-a.

Ne stišava se bura nakon L'Equipeovog članka

Verratti: Namještena utakmica? Puno smo ih mi dobili sa pet golova razlike

Još uvijek se ne stišava bura nakon članka francuskog L'Equipea o meču 2. kola grupne faze Lige prvaka između PSG i Crvene zvezde.

Francuski list je prenio senzacionalne informacije o mogućnosti da je meč namješten jer je jedan od visokih čelnika Zvezde želio uložiti pet miliona eura na opkladu da će "crveno-bijeli" izgubiti sa pet golova razlike. Podsjetimo, PSG je slavio sa 6:1.

Navodno je UEFA-a saznala za "prljavi plan" malo pred susret, a L'Equipe je analizirao i sumnjive golove i to drugi, treći i peti gol PSG-a. Glasine su da su obje ekipe učestvovale u namještanju, a sada se o njime oglasio i veznjak PSG-a Marco Verratti.

"Ništa nismo čuli, mislim da to nije istina", poručio je Verratti sinoć novinarima, nakon pobjede njegove Italije.

"Igrali smo fudbal, odigrali sjajnu utakmicu i ovo nije prvi put da smo slavili sa pet golova razlike. Prošle sezone smo puno utakmica dobili baš sa takvom razlikom... Ovo su problemi koji su van našeg dometa i nismo uopšte zainteresovani za njih", dodao je Italijan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.