A tek se vratio: Boakye u sjajnom transferu ponovo napušta Zvezdu

Ganac ističe da je spreman za Englesku

A tek se vratio: Boakye u sjajnom transferu ponovo napušta Zvezdu

S. Mlaćo

Crvena Zvezda bi u narednih par mjeseca mogla ostati bez sjajnog napadača Richmonda Boakyea. Naime, ovaj Ganac se vratio iz Kine u Srbiju, ali prema pisanju medija u njegovoj zemli karijeru bi mogao nastaviti u Engleskoj. 

Navodno su za njegove usluge zainteresani Huddersfield, Watford, Southampton i Brighton.

"San velike većine igrača je da zaigraju Engleskoj, a taj san bi se meni mogao ostvariti. Neću o detaljima, nešto će se sigurno desiti za dva ili tri mjeseca", kazao je Boakye.

Ovog 25-godišnjaka u velikom derbiju Partizana i Crvene Zvezde pratili su brojni skauti, a on ističe da je spreman da zaigra u bilom kojem klubu engleskog elitnog ranga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije važan klub, vidite da West Ham pobijedi Manchester United. Bitno je da uđete u sistem".

Pravu priliku da se pokaže engleskoj sportskoj javnosti i potencijalnom klubu Boakye će imati 24. oktobra kada njegova Zvezda gostuje Liverpoolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi