Džeko je prošle zime zaista bio blizu povratka u Premier ligu, ali je njegov transfer u Chelsea propao u posljednji čas. Ugovorom sa Romom je vezan do ljeta 2020. godine, ali je nebrojeno puta ponovio da bi tu volio završiti karijeru (Foto: EPA)

Italijanski mediji tvrde

Još jedna ponuda iz Premiershipa: West Ham želi Edina Džeku!

Midhat Šljivak

Edin Džeko sa 32 godine na leđima i dalje bez ikakve dileme spada među najbolje napadače Evrope.

To konstantno dokazuje u dresu Rome gdje je njegova pozicija zacementirana, a o golovima i igrama u dresu reprezentacije BiH je suvišno pričati.

Odlične igre bh. napadača donijele su interes za njegovim uslugama, a u redu stoje mnogobrojni engleski timovi.

Mirror je donio informaciju kako bi Džeku u svojim redovima rado vidjeli Southampton, Cardiff i Crystal Palace, a sada se navodno u igru za njegovo dovođenje uključio još jedan tim iz Premiershipa.

Radi se o West Hamu koji je navodno spreman ponuditi 25 miliona eura Romi, a sa Džekom bi pregovarali o plati koja mu u rimskm timu iznosi četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čekićari bi, prema navodima medija u Italiji, tražili od Edina da "spusti" cijenu, a oni su mu spremni ponuditi i ulogu sportskog direktora nakon završetka sportske karijere.

Ipak, teško je očekivati da će Edin napustiti Rim bez obzira o kakvoj ponudi se radi jer je na Olimpicu postao ikona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.