Ovaj sjajni veznjak je u karijeri imao priliku da igra za Real Madrid i Chelsea, no 2003. kada je došao u London, niko od njegovih tadašnjih saigrača nije imao samopouzdanja i vjere, nije bilo pojedničkog mentaliteta

Kada je tek došao iz Real Madrida

Makelele: Jako me šokirao prizor u svlačionici Chelseaja

Edmir Škorić

Claude Makelele prisjetio se dana kada je igrao za Chelsea, posebno dolaska u londonski klub.

U intervjuu za Sun Makelele je otkrio kako se šokirao kada je 2003. godine ušao u svlačionicu Chelseaja.

"Kada sam prvi put stigao u Chelsea, vidio sam nešto što me šokiralo. Vidio sam hrpu igrača koji dobro zarađuju, ali su se bojali Arsenala i Manchester Uniteda. Ja sam došao iz Real Madrida gdje sam sve osvojio. Šta, ne možemo dobiti Arsenal? Moji saigrači su bii nesigurni i to me stvarno šokiralo", rekao je Makelele, pa je nastavio:

"Ali razumio sam ih, Arsenal je tada imao Thierryja Henryja i Patricka Vieiru' Ali oni su bili moji prijatelji, igrao sam zajedno s njima u reprezentaciji i nisam ih se bojao. Vratimo se prizoru iz svlačionice.. Želio sam odmah da saigračima kažem da nije nemoguće da promijenimo stvari i da osvojimo titulu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogo toga sam naučio s Mourinhom, naučio sam da se borim za trofeje i da nikada ne odustajem. Natjerao me da nogomet razumijem na drugi način. Nogomet vas tjera da razumijete društvo, kolege, navijače, medije, svaki detalj. Nije to samo sreća. Morate jednostavno o svemu voditi računa i sve držati pod kontrolom", zaključio je Makelele.

Makelele je u karijeri igrao za Nantes, Marseille, Celtu, Real Madrid, Chelsea, PSG.... Danas je trener Eupena u Belgiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.