Mourinho miran na presici, ali je zapravo u velikim problemima
(Foto: EPA) Manchester United je u prošlom kolu nekako uspio savladati Newcastlea, ali je pred Mourinhom susret od ključne važnosti za njegovu budućnost.

Važni igrači propuštaju Chelsea?

Mourinho miran na presici, ali je zapravo u velikim problemima

Reprezentativna pauza je gotova, pa se već sutra vraćamo uzbuđenjima u engleskoj Premier ligi. Sjajna vijest za ljubitelje fudbala je da deveto kolo Premier lige već u 13:30 sati otvaraju Chelsea i Manchester United velikim derbijem.

Dvije ekipe u različitom raspoloženju dočekuju nastavak sezone. Sarriju u Chelseaju ide odlično, a Plavci nakon osam kola dijele prvo mjesto na tabeli sa Manchester Cityjem i Liverpoolom. Sa druge strane, priče o zategnutim odnosima na Old Traffordu ne prestaju, United je trenutno osmi, a Mourinhova budućnost je i dalje pod velikim upitnikom.

U prošlom kolu su stvari izgledale katastrofalno za United koji je gubio od Newcastlea, ali su Crveni đavoli skupili snagu za preokret. Ipak, pred Mourinhom i njegovim izabranicima je tek sada težak ispit.

Manchester United sutra gostuje na Stamford Bridgeu, a iako je Mourinho na današnjoj press konferenciji bio izuzetno smiren i kratak u svojim izjavama, čini se da bi se sutra mogao naći u velikim problemima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogao bi Mourinho imati velikih problema sa veznim redom s obzirom da su za sutrašnji meč upitni Nemanja Matić i Marouane Fellaini, ali i bek Luke Shaw, igrači koji su tokom reprezentativne pauze imali određenih problema sa povredama.

Problema sa povredama imaju i Diogo Dalot i Scott McTominay, dok su od ranije van stroja Jesse Lingard i Marcos Rojo. Ipak, Mourinho je na današnjoj presici istakao da će u konkurenciji za sutrašnji meč biti oporavljeni Ander Herrera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi