"Meč je odlučio samo jedan udarac"

McGregor na Instagramu objavio svoju analizu meča protiv Khabiba i ponovo se našao u centru pažnje

Endin Čaušević

Conor McGregor očito još uvijek nije prežalio poraz od Khabiba Nurmagomedova, a danas se oglasio na svom Instagram profilu gdje je detaljno odlučio analizirati borbu iz Las Vegasa.

Irski borac je svojim fanovima odlučio otkriti kako je on vidio borbu protiv Khabiba i poraz za titulu lake kategorije UFC-a. On je svaku rundu odlučio analizirati, te je poručio da je meč u Las Vegasu odlučio samo jedan udarac.

"Prva runda je bila njegova. Imao je gornju poziciju uz kavez, nije nanio neku štetu, ali je bio u gornjoj poziciji. Ako gledamo borilačku stranu onda je to moja runda. Pogodio sam svoje udarce i pokazao želju za napadom. Pogodio sam ga lijevim direktom i koljenom u glavu, a on mi je samo držao noge uz ogradu u cijeloj prvoj rundi. Što se tiče druge runde počeo je bježati po kavezu, a onda se desio taj udarac desnom rukom. On je promijenio tok borbe i bio je to dobar udarac s njegove strane. Pokušao sam uzvratiti, ali mi nije dozvoljavao. Taj udarac mu je donio dominantnu rundu", napisao je McGregor, te nastavio:

"Druga runda je bila nagora u mojoj karijeri, ali u trećoj rundi sam se vratio i uspio sam ga kontrolisati. On je tada pokazao da ima želju da napadne, no uspio sam to zaustaviti. U četvrtoj moj oporavak nije bio kakav je trebao biti i krivim sebe za to. Nadmašio sam ga u nekim razmjenama udaraca, ali je opet ušao ispod mene i završio sam u lošoj poziciji. Htio sam se vratiti, ali sam završio na leđima uz ogradu kaveza. Kritična greška je bila što sam mu ostavio svoju gornju ruku u baš tom trenutku. Prepustio sam mu svoja leđa i pošteno sam prebijen. Nemam više šta reći. To je bila odlična borca i vraćam se pun samopouzdanja ii potpuno spreman. Nije problem ako odmah ne dobijem revanš jer sam spreman da se borim protiv narednog protivnika".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.