DC objavio Khabibove riječi: Brate, poludio sam!
DC je nakon Conora McGregora postao prvi borac koji je istovremeno bio šampion u dvije težinske kategorije. On je to postao u teškoj i poluteškoj kategoriji

Khabib je bio spreman na sve

DC objavio Khabibove riječi: Brate, poludio sam!

M. Šljivak

Daniel Cormier, prvak UFC-ove teške i poluteške kategorije, jedan je od najboljih prijatelja nepobjedivog Khabiba Nurmagomedova.

DC često i sam gubi hrvačke mečeve sa Khabibom iako je ovaj poprilično lakši, a sa Dagestancem je bio i tokom velikih nereda na UFC 229 eventu u Las Vegasu.

Tada je Khabib nakon pobjede nad Conorom McGregorom krenuo u obračun sa njegovim trenerom koji ga je vrijeđao.

"To je bilo najsmješnije sranje koje sam ikad vidio. Prišao sam mu dok ga je držalo UFC-ovo osiguranje, a kada me je vidio, počeo je vikati. Ovo je moj kapetan, dajte mi da pričam s njim. Pitao sam koji vrag izvodiš, a on mi odgovara da želi samo svoj pojas. Smirio sam ga i vratili smo gaa u oktagon", priča DC i nastavlja.

"Nakon svega sam ga pitao Šta si to izvodio, a odgovorio mi je: Brate, nemam pojma, poludio sam. Ne čudi me reakcija njegovog tima. Jednom sam ga slučajno povrijedio tokom vježbe, a tada me njegoa ekipa okružila. Ti likovi se ne igraju, a ni Khabib. Njega voli, on je centar ekipe", rekao je DC.

DC se u oktagon vraća u novembru kada će pojas teške kategorije braniti protiv Derricka Lewisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi