City je porazom od Lyona otvorio Ligu prvaka, a onda je vezao dvije pobjede, dok je Lyon u finišu propustio šansu da osvoji sva tri boda u Njemačkoj

Liga prvaka

City uvjerljiv, u Sinsheimu viđeno čak šest golova

Edmir Škorić, foto: EPA

Manchester City je bio uvjerljiv u Ukrajini, Hoffenheim i Lyon odigrali su 3:3 u Sinsheimu.

City je u Harkivu došao do druge uzastopne pobjede u Ligi prvaka i sada je u daleko boljoj poziciji u odnosu na period kada su poraženi na Etihadu u prvom kolu od Lyona.

Očekivano su dominirali izabranici Pepa Guardiole protiv Šahtara. Poveli su golom Davida Silve u 30. minuti, da bi Laporte na ubačaj De Bruynea u 35. minuti povisio na 2:0.

U nastavku su Građani došli i do trećeg gola, pošto je Bernardo Silva u 71. minuti riješio sve dileme oko pobjednika.

Sjajan meč odigrali su Hoffenheim i Lyon, da bi na kraju meč završen rezultatom 3:3, a domaći su do boda došli u 93. minuti.

Dvostruki strijelac za Hoffenheim bio je Kramarić, dok su Traore, Ndombele i Depay pogađali za Lyon, a onda je u nadoknadi Joelinton obradovao odmaće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić ponovo je bio starter za Hoffenheim, a iz igre je izašao u 73. minuti kada su domaći, jasno, bacili sve karte u napad.

Grupa F:
Šahtar - City 0:3 (D. Silva 30, Laport 35, B. Silva 71)
Hoffenheim - Lyon 3:3 (Kramarić 33, 47, Joelinton/ Traore 27, Ndombele 59, Depay 67)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.