Guardiola: Nismo još zreli za osvajanje Lige prvaka
I pored silnih miliona koji su uloženi, Guardiola i dalje ne želi da se uhvati u koštac s velikim izazovom kakvo je osvajanje Lige prvaka

Menadžer Cityja iskren

Guardiola: Nismo još zreli za osvajanje Lige prvaka

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da njegov tim nije zreo za osvajanje Lige prvaka.

City je s Guardiolom pokorio Englesku u prošloj sezoni i trenutno je vodeći na Otoku, ali cilj svih na Etihadu je Liga pvaka. Ipak, Pep smatra da ovaj tim još nije zreo za takvo što.

"Uložićemo više truda da osvojimo ovo takmičenje. Primijetio sam prethodne, a primjećujem i ove sezone da još uvijek nismo spremni za titulu. Međutim, to ne znači da nećemo pokušati. Za trofej nije dovoljna želja, nego i okolnosti, kao i iskustvo koje osjećam da nam nedostaje. Sve mora da se poklopi - od kluba, vlasnika, navijača, da bi se to dogodilo. Kada se sve to ostvari, osjećaćemo se spremnim", rekao je Guardiola i dodao:

"U ovom takmičenju je neophodno nešto specijalno, a ja ne smatram da mi to posjedujemo još uvijek. Možda u budućnosti, možda sa drugim igračima i trenerima... Prilično sam siguran da smo sve bliže ako klub bude funkcionisao kao u posljednjih pet ili 10 godina i nadam se da će titula doći što prije".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

addi
nećes je ti nikad osvojiti!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi