Ovakvu blamažu nisu doživjeli nikad: Dan koji su navijači Uniteda izbrisali iz svojih sjećanja
Manchester United je prije sedam godina doživio najteži poraz na domaćem terenu još nakon davne 1955. godine. Ipak, ovaj poraz sigurno najviše boli navijače Crvenih đavola.

City ih je tada maksimalno ponizio

Ovakvu blamažu nisu doživjeli nikad: Dan koji su navijači Uniteda izbrisali iz svojih sjećanja

Endin Čaušević

Na današnji dan prije sedam godina fudbaleri Manchester Uniteda doživjeli su jednu od najvećih blamaža u svojoj historiji jer ih je gradski rival City pobijedio sa čak 6:1. 

Za United je ovo bio najteži poraz na domaćem terenu još od davne 1955. godine, no sigurno najbolniji u historiji za navijače ovog kluba. Manchester City je tada s klupe predvodio italijanski stručnjak Roberto Mancini, a sigurno ni on nije mogao sanjati da će pobijediti ekipu Sir Alexa Fergusona sa čak 6:1.

Ovaj dan sigurno će zauvijek pamtiti i naš napadač Edin Džeko koji je odigrao fantastičan meč iako je ušao s klupe. Džeko je na ovom meču postigao dva gola i upisao je jednu asistenciju. Pored njega dva gola postigao je i Mario Balotelli uz legendarnu proslavu "Why always me?", te su po jedan dodali Sergio Aguero i David Silva.

Manchester City se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici prisjetio trenutka kada su ponizili gradskog rivala, a ova pobjeda će se zauvijek pamtiti među navijačima Građana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi