Kicker: Bičakčić najbolje ocijenjeni defanzivac u Bundesligi
Njegova forma od početka sezone, za koju se može konstatovati da je životna, veliko je ohrabrenje i za selektora bh. reprezentacije Roberta Prosinečkog (Foto: EPA)

U životnoj formi

Kicker: Bičakčić najbolje ocijenjeni defanzivac u Bundesligi

U Njemačkoj ništa novo. Ermin Bičakčić nakon što se oporavio od povrede odmah se vratio u početni sastav Hoffenheima, a još jedna sjajna izvedba koju je pokazao, ovoga puta protiv Nurnberga, nije prošla nezapaženo od strane tamošnjih medija.

Povreda zbog koje je propustio dvije utakmice u Bundesligi, te reprezentativne protiv Turske i Sjeverne Irske na Bičakčića nije ostavila traga. Prema izboru Spiegela naš defanzivac se našao u idealnom timu 11. kola, a uz to je prema uglednom Kickeru najbolje ocijenjeni odbrambeni nogometaš u Bundesligi.

Kicker je Bičakčićeve igre u ovoj sezoni valorizirao s 2,75 (ocjene se kreću od najbolje jedinice do najslabije šestice), te je po ocjenama naš defanzivac 16. najbolji igrač u Bundesligi. Moglo bi se reći i da je praktički među deset najbolje ocijenjenih, ako se uzme u obzir da je ispred njega šest golmana, što svakako daje još veću težinu.

S druge strane, prosjek ocjena Vedada Ibiševića iz redova Herthe je 3,25.

Novi ispit Bičakčić će imati večeras kada njegov Hoffenheim u okviru Lige šampiona dočekuje Lyon.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

Dela
BRAVO ERKO
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi