Prva liga FBiH, 12. kolo

Bosna slavila u derbiju začelja, Rudar siguran, šest pogodaka u Orašju

Samir Mlaćo

U derbiju začelja 12. kola Prve lige FBiH u Visokom su se sastali Bosna i Novi Travnik (1:0). Domaći su slavili pobjedu pogotkom Šere u prvom poluvremenu te došli do treće pobjede ove sezone.

Novi Travnik nije mnogo pokazao, te ostaje na posljednjem mjestu, sa veoma malim šansama da na kraju izbori opstanak u ligi.

Domaću pobjedu ubilježio je i kakanjski Rudar. Kakanjci su slavili 3:0 protiv Igmana iz Konjica.

Rudar je bolje otvorio meč, u par navrata zaprijetio, a nakon sjajne šanse koju je propustio Hrelja, Kobilica izlazi u 33. minuti sam na golmana Pajazitija i donosi vodstvo Rudaru.

U drugom poluvremenu posao je riješio Fahrudin Kovač koji je bio siguran sa 11 metara, nakon greške odbrane gostiju i golmana Pajazitija, koji je pored dva primljena pogotka u par navrata istakao veoma dobrim intervencijama, te Mušija koji je pred sami kraj postavio konačnih 3:0.

Najbolju priliku Igman je imao pred sami kraj meča, no Jamaković je u dva navrata spasio svoj gol.

Ljepoticu kola vidjeli smo u Orašju. Orašje je ugostilo Vitez, a na kraju je završilo 3:3.

Đurčević je pogodio za 1:0, da bi preokret kreirali Petrović i Durak, ali na pauzu se ipak otišlo pri rezultatu 2:2. U 44. minuti pogodio je po drugi put Drago Đurčević.

U drugom poluvremenu još dva pogotka. Najprije Šabić onosi vodstvo Orašju, da bi konačnih 3:3 postavio Alden Bešić.

Prva liga FBiH, 12. kolo:


NK Bosna - NK Novi Travnik 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar - FK Igman Konjic 3:0

HNK Orašje - NK Vitez 3:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.