Baškarad: Kriminal koji je radio, Ivičić pokušava opravdati drugim stvarima
Šta se dešavalo u svlačionici Vitežana poslije poraza od TOŠK-a? Baškarad ističe da je Ivičić i ranije pravio probleme.

Jedan od čelnih ljudi NK Vitez razočaran bivšim kapitenom kluba

Baškarad: Kriminal koji je radio, Ivičić pokušava opravdati drugim stvarima

S. Mlaćo

Nakon nove kladioničarske afere koju je SportSport.ba jučer ekskluzivno objavio, kontaktirali smo Tomislava Ivičića, sada već bivšeg kapitena NK Vitez kojeg je nogometaš Novog Travnika (ime i prezime poznato redakciji) optužio da mu je ponudio da "radi" utakmicu, te da će za to biti nagrađen.

Ivičić će se javio na naš poziv, te istakao da o tome ne zna ništa. Mislio je, kako kaže, da smo ga nazvali zbog navodnog fizičkog nasrtaja čelnika NK Vitez Dragana Baškarada protiv kojeg je podnio prijavu.

SportSport.ba je jučer kontaktirao Baškarada, ali on nas je zamolio da se čujemo danas (petak) u jutarnjim satima. Javio se, te bio veoma ljubazan. O Ivičiću, svom dojučerašnjem kapitenu,  i nema baš lijepo mišljenje, čak naprotiv.

"Baš na vašem portalu sam čitao članak o kladioničarskoj aferi, te vidite i sami da je Ivičić upetljan u mutne radnje. Moram istaći da je on u našem duelu protiv TOŠK-a (1:3), dobio crveni karton bez ikakvog povoda i to kod rezultata 1:1. Izgubili smo taj meč, te sam ljut ušao u svlačionicu. Galamio sam na cijelu ekipu, pitao sam ih da li smo mi bokseri ili nogometaši, jer smo i kolo ranije u Bihaću dobili crveni karton. Jesam se obratio svima povišenim tonom, da bi me Ivičić napao, tačnije uhvatio za prsa. U gužvi sam onda i ja udario njega, što nije sakriveno, svjedoci su igrači", priča Baškarada, inače član Uprave NK Vitez, ujedno jedan od glavnih finansijer kluba.

Ivičić ističe da je protiv Baškarada podnio prijavu, ali to ne zabrinjava našeg sagovornika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Gledajte, čovjek kojem dajem platu i ispunjavam sve njegove uvjete da me napadne, e to ne može. On me apsolutno ne zanima, nek se brine kako će opravdati kriminal koji je radio u tom slučaju koji sam već spomenuo, a tako je nanio sramotu nama i cijelom nogometu. Ranije je našem klubu pravio probleme, međutim nismo imali igrača, pa se prelazilo preko nekih stvari, ali sada pokušava da zataška svoj kriminal drugim stvarima", dodao je Baškarad.

Ivičić je NK Vitez napustio upravo nakon meča sa TOŠK-om, a prije par dana njegovim stopama krenuli su i Miljenko Bošnjak, te Admir Đono.

Top Komentari

Gari Garinča
Lažnjake i muljatore otjerati to je sasvim ok.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti