Brza reakcija: NS FBiH pokreće istragu
Svakako da nas može radovati reakcija čelnika NS FBiH koji su se odmah uključili u cijeli slučaj, a sve za dobrobit bh. nogometa

Oglasili se iz Saveza

Brza reakcija: NS FBiH pokreće istragu

S. Mlaćo

Nova kladioničarska afera potresa bh. nogomet.

Naime, kako je SportSport.ba jutros ekskluzivno objavio, jedan od nogometaša NK Novi Travnik dobio je ponudu od sada već bivšeg kapitena NK Vitez Tomislava Ivičića da učestvuje u namještanju rezultata.

Isti je sve prijavio čelnicima svog kluba, koji su slučaj zatim prijavili MUP-u SBK, a sve se uključio i Nogometni savez Federacije BiH. Iz Saveza su u saopćenju za javnost istakli da pokreću istragu povodom medijskih natpisa.

"Nakon medijskih natpisa vezano za navodni uticaj i klađenje na utakmicu 10. kola Prve lige FBiH: FK „Velež“-NK „Novi Travnik“, Nogometni savez Federacije BiH pokreće hitnu istragu i saslušanje svih klubova i pojedinaca koji su navedeni u medijskim natpisima.

Nogometni savez Federacije BiH će u skladu sa ingerencijama koje propisuje Statut poduzeti sve potrebne mjere i radnje, a također zatražiti informaciju i pomoć nadležnih policijskih organa", stoji u saopćenju na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza Federacije BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Velež je u navedenom meču slavio pobjedu rezultatom 5:0.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Tresla se gora rodio se zec.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi