U susret večerašnjem meču

Ako niste znali: Napoli je Džekina omiljena mušterija u Italiji

Napoli i Roma će večeras odigrati derbi 10. kola italijanske Serije A, a to su dobre vijesti za napadača Vučice Edina Džeku. 

Napolitanci su stara mušterija bh. Dijamanta i protiv njih je u dosadašnjem dijelu karijere postigao četiri gola u sedam mečeva.

Oni su, uz Palermo i Chievo, klub protiv kojih je Džeko postigao najviše golova u Seriji A i to je svakako razlog da budemo optimistični kada je u pitanju večerašnji meč.

Ipak, Roma baš i nema veliki razlog za optimizam jer je u tih sedam mečeva doživjela tri poraza i ostvarila dvije pobjede uz dva remija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, kada već pričamo o velikim Džekinim mušterijama možemo dodati da je Viktorija Plzen klub kojem je postigao najviše golova u karijeri (9), a od najboljih evropskih timova najveća mušterija mu je Manchester United kojem je postigao sedam golova.

Inače, večerašnji susret počinje u 20.30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.