Ancelotti pred derbi strahuje od Džeke: "Moramo paziti na njega..."
Trener Napolitanaca očekuje kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu, no vjeruje da će njegov tim biti taj koji će na kraju slaviti u derbiju (Foto: EPA)

Napoli i Roma se sastaju u nedjelju

Ancelotti pred derbi strahuje od Džeke: "Moramo paziti na njega..."

Naredno kolo italijanske Serie A donijet će derbi pod Vezuvom između Napolija i Rome.

Radi se o dvije momčadi koje već godinama pokušavaju izaći iz Juventusove sjenke, s tim da ove sezone, za razliku od Rome, Napolitanci pod vodstvom Carla Anclottija izgledaju zaista impresivno.

Najveću opasnost po gol Napolija će svakako predstavljati naš napadač Edin Džeko, čega je uoči nedjeljne utakmice svjestan i sam Ancelotti.

"Igrati protiv Rome nije nimalo lako. I oni su imali svoje uspone i padove, no posjeduju potencijal i iskustvo, a ukoliko želimo pobijediti morat ćemo posebno na oku držati Džeku. Bit će to zasigurno lijepa i uzbudljiva utakmica. Mi dobro igramo i želimo tako nastaviti", kazao je Ancelotti, prenose italijanski mediji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli u Serie A trenutno zauzima drugu poziciju, dok je Roma tek na sedmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi