Liga prvaka, 4. kolo grupne faze

Kraljevi blistaju pod Solarijem, Bayern rutinski protiv AEK-a

Real Madird je večeras gostovao kod Viktorije Plzen i razbio svog protivnika sa čak 0:5. Kraljevi su ovom pobjedom ponovo zasjeli na prvo mjesto grube G i njihov plasman u nokaut fazu se ne može dovesti u pitanje.

Kraljevi su od samog starta meča nametnuli svoj ritam igre, a do vodstva su došli sjajnim golom Karima Benzeme u 21. minuti, da bi dvije minute kasnije već bilo 0:2. Ovaj put je strijelac bio Casemiro nakon asistencije Kroosa.

Nije se dugo čekalo ni na treći gol Reala. Igrala se 37. minuta kada je Bale vratio loptu na petarac, a Benzeme postigao svoj drugi gol ne meču i povisio na 0:3.

U 40. minuti su Bale i Benzeme obrnuli uloge. Benzema je bio asistent, a Bale strijelac za rezultat prvog poluvremena, 0:4.

Vinicius Junior je u 62. minuti dobio šansu za igru, a pet minuta kasnije mladi Brazilac je upisao asistenciju za Kroosa koji je postavio konačnih Viktoria Plzen - Real Madrid 0:5.

Real je sada prvi u grupi G sa devet bodova. Devet bodova ima i drugoplasirana Roma, dok je trećeplasirani CSKA ima četiri boda. Viktoria je na jednom bodu.

Odigrane su večeras i utakmice četvrtog kola grupe E, a Bayern je rutinskom pobjedom nad AEK-om od 2:0 već gotovo sigurno u nokaut fazi.

Kontrolisali su Bavarci tok meča na Allianz Areni, pa njihova pobjeda ni u jednom trenuku nije došla u pitanje, a oba gola je postigao Robert Lewandowski, u 31. minuti sa bijele tačke i u 71. nakon asistencije Mullera.

U drugom susretu grupe E viđen je remi (1:1) Benfice i Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Povela je Benfica preko Jonasa u 29. minuti, ali je Dušan Tadić 61. postavio konačnih 1:1.

Bayern je sada prvi u grupi E sa 10 bodova, dok je Ajax drugi sa dva boda manje. Benfica na trećoj poziciji ima četiri boda, a AEK je još na nuli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.