Olimpik je polusezonu završio na drugom mjestu, dok je Orašje šestoplasirano.

Minimalna pobjeda tima sa Otoke

Osmanović za pobjedu Olimpika nad Orašjem

Samir Mlaćo, foto: S. Bošković

Duelom Olimpika i Orašja spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Olimpik je po veoma hladnom vremenu savladao Orašje sa minimalnih  1:0.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo kvalitetan meč. Olimpik je imao više od igre, imao loptu u svom posjedu, ali nije bilo pravih prilika. Orašje se branilo i nije nijednom zaprijetilo.

Kod Olimpika vrijedi izdvojiti pokušaje Bibića i Jusufija, ali mreže su mirovale.

U drugom dijelu domaći su krenuli po pogodak i tri boda, a to im se isplatilo u 69. minuti kada je kapiten Adnan Osmanović glavom sjajno matirao Armina Kurbašića. Bio je to peti pogodak ove sezone za sjajnog 21-godišnjeg ofanzivca tima sa Otoke.

Do kraja bez uzbuđenja i Olimpik je završio na drugom mjestu sa 32 boda, sedam manje od Veleža, dok je Orašje na sedmom mjestu.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

FK Olimpik - HNK Orašje 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufi, Sadiković, Stojanović, Bibić, Kišić.

HNK Orašje: Kurbašić, Prgić, Lugavić, Šabić, Mikić, Živković, Brković, Matolić, Marošević, Marković, Đukić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.