Bekan nije mogao sam: Karić junak Olimpika

Domaći pred sami kraj tražili jedanaesterac

Bekan nije mogao sam: Karić junak Olimpika

S. Mlaćo

Gostujuću pobjedu u Kaknju slavili su nogometaši Olimpika (0:1)

 Vukovi su pokazali više od svog rivala, no da je rezultat bio drugačiji ne bi bilo nezasluženo jer su i domaći imali nekoliko prilika.  Od prve minute krenuli su gosti u napade, te su stvorili nekoliko sjajnih šansi, međutim istakao se golman Bekan. Sjajnu šanse za goste propustili su Osmanović, Tatar i Jusufi.

I drugo poluvrijeme Olimpik bolje otvara, no Jusufi u 55. minuti promašuje izglednu šansu. Uzvratio je u narednom napadu Mirza Kovač, Bandović je bravuroznom intervencijom spasio goste.

U 61. minuti jedanaesterac za goste. Poprženović je pokazao na bijelu tačku nakon što je oboren jedan nogometaš Olimpika, Karić je preuzeo odgovornost, ali golman Bekan brani i samo korner za goste.

Ipak u 68. minuti Karić donosi vodstvo gostima. Lijepo je primio loptu i uspio matira Bekana.

Poslije pogotka Karića bez mnogo uzbuđenja,  iako su domaći krenuli na sve ili ništa. Pred sami kraj susret je prekinut zbog toga što su nezadovoljni suđenjem domaći navijači zasuli tvrdim predmetima jednog od pomoćnika. Ipak, nastavljen je meč i gosti su slavili pobjedu, a pred sami kraj domaći su tražili jedanarsterac nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju ali glavni sudija meča samo je odmahnuo rukama.

Prva liga FBiH, 14. kolo:

FK Rudar Kakanj - FK Olimpik 0:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Bekan, Čehajić, Goralija, Smaka, Subašić, Kovač, Kobilica, Musić, Spahić, Mušija, Čizmić.

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufi, Sadiković, Stojanović, Tatar, Kišić.

Top Komentari

rodjak
jebem vam majku, Poprzenovic je junak Olimpika,prcim mu mater,ono se sa Marsa vidilo da je penal za Rudar
14 12
velez mo
VAZDA SA OLIMPIKOM NEKA SRANJA, PREKIDI,MOGU MISLITI DO CEGA JE DOSLO KAD JE OBJEKTIVNA PUBLIKA U KAKNJU TAKO REAGOVALA.
14 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi