Drakonska kazna za golmana Novog Travnika, navijači će koštati kakanjski Rudar

14. kolo Prve lige nije moglo bez incidenata

Drakonska kazna za golmana Novog Travnika, navijači će koštati kakanjski Rudar

S. Mlaćo

Jučer je odigrano sedam susreta 14. kola Prve lige FBiH, a sigurno da će biti mnogo posla za komisije Nogometnog saveza Federacije BiH.

Naime, teži incident je zabilježen u Bihaću gdje je Jedinstvo savladalo Novi Travnik sa minimalnih 1:0, a jedini pogodak domaći su postigli u 90. minuti sa 11 metara.

Gosti su nakon meča bili vidno nezadovoljni suđenjem, pa je deblji kraj izvukao sudija Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja kojeg je udario mladi golman gostiju Elvir Trako.

Ibrahimkadić je ostao ležati na travnjaku stadiona Pod Borićima, a posla je bilo i za policiju.

"Policija je uzela izjavu od aktera, urađen je i nalaz sudiji u Kantonalnoj bolnici i on se osjeća dobro. Sada cijeli slučaj ide na proceduru u Savez, a sigurno da će se za golmana Novog Travnika tražiti maksimalna kazna. Teško je sada govoriti tačno kolika će to biti kazna, ali ta kazna će se gledati kao jasna poruka drugima da takve i slične stvari ne smiju se dešavati", ističu iz NS FBiH za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uzbudljivo je bilo i u Kaknju gdje je Olimpik slavio sa minimalnih 1:0 protiv Rudara. Domaći navijači pred sami kraj burno su reagovali nakon jedne sporne situacije pred golom gostiju kada su smatrali da nije dosuđen jedanaesterac za njihov tim, te su raznim predmetima obasuli pomoćnog sudiju Borisa Bilješka. Susret je bio nakratko prekinut, a kada su se strasti smirile nastavljen je i završen.

Saznajemo da će Rudar zaraditi kaznu zbog propusta u organizaciji meča, te da će se vjerovatno raditi o novčanoj kazni.

Top Komentari

ratip irats
Bolje se drzati ove buranije, nego nesto napisati o otimacini u Mostaru. Nazovi bilbiju, vidi jeli dobro? Kako je Baka? Sta te briga za Muhameda, sam sebe udario kamenom...
25 6
almir
treba njima netko stati u kraj, to se više ne može trpjeti sta rade ti ljudi u crnom. Svaka čast za golmana
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi