Vaha je na klupu Nantesa došao početkom oktobra te ga je digao sa samog dna tabele na 10. poziciju.

Bh. stručnjak želi japanizirati klub

Vaha uvodi promjene u Nantes: Kako možete kasniti, a primati visoku platu?

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić preporodio je Nantes otkad je došao na klupu ovog kluba.

Nantes u posljednja četiri meča Ligue 1 ima tri pobjede i remi te je pobjegao sa samog začelja tabele, a Vaha je u razgovoru za Football France opisao kakvo je bilo stanje u klubu kada je tek došao.

Prvi susret je izgubio od Bordeauxa sa čak 3:0 i poručuje da ga je taj meč šokirao.

"Bordeaux? Bili smo u šoku. Već nakon sedme minute gubili smo s 0:2. Nikada mi se to nije dogodilo u trenerskoj karijeri. Pogledao sam oko sebe i pitao se: 'Vahide, što se događa? Zašto si ovdje?' Na poluvremenu smo gubili s 0:3. Svi su očekivali da ću galamiti u svlačionici. Ipak, pokušao sam biti pozitivan. Igračima sam rekao: 'Momci, izgubit ćemo ovu utakmicu, ali nema veze. Pobijedit ćemo u sljedećoj utakmici. Sada je bitnije nešto drugo. Izgubili smo prvo poluvrijeme, ali remizirat ćemo u drugom poluvremenu!' Tako je i bilo. Tako je sve krenulo", rekao je Vaha pa dodao da ima namjeru japanizirati klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Želim japanizirati klub. Unijeti dašak japanske kulture koja podrazumijeva rad, poštovanje, pravodobnost, volju... Kako možete kasniti na trening, a primate visoku platu?", upitao se Vaha.

Svemu dodajmo da je Nantes trenutno 10. na tabeli francuske Ligue 1, a da u narednom kolu igra protiv Angersa koji je tri mjesta ispod pa će to biti svakako lijepa prilika za Vahine momke da nastave pozitivan niz rezultata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.