Halilhodžić: Ulica me uvijek cijenila

Bh. trener za francuske medije

Halilhodžić: Ulica me uvijek cijenila

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić odnedavno trenira Nantes, s kojim bilježi izuzetne rezultate u francuskoj Ligue 1.

Vaha je preuzeo Nantes kada je bio u zoni ispadanja, a serijom dobrih rezultata je doveo ovaj tim do čvrste pozicije u sredini tabele uz realnu šansu da se možda uključi i u borbu za Evropu.

U intervjuu za francuske medije, Halilhodžić je govorio o brojnim temama. Između ostalog, priznao je da žali što nikada nije trenirao neki ambiciozni klub koji se borio za trofej u Ligi prvaka.

"To mi je bila i ostala velika želja, da treniram klub koji želi osvojiti Ligu prvaka. Siguran sam da imam kvalitet za to i nadam se da će jednog dana biti prilike da se okušam u tome", rekao je Halilhodžić, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mogao bih napisati knjigu od 1500 stranica o svom životu, ali ako me pitate za najveća zadovoljstva, to je onaj osjećaj kada me na ulici zaustave navijači Lillea i Alžira da mi se zahvale za sve što sam uradio za njih. Ulica me uvijek cijenila".

Tokom bogate karijere, Vahid Halilhodžić je bio selektor Japana, Alžira, Obale Slonovače, a trenirao je Velež, Dinamo, Trabzonspor, Rennes, Lille, PSG...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi