Bh. stručnjak ga preporodio: Najubojitiji golgeter liga petica za kojeg nikada niste čuli
(Foto: EPA) Nantes je progirao, stigao u gornju polovinu tabele Ligue 1, a Emiliano Sala konačno "pročepio".

Vahina gol mašina

Bh. stručnjak ga preporodio: Najubojitiji golgeter liga petica za kojeg nikada niste čuli

Kada bi vas neko pitao da nabrojite najbolje argentinske golgetere u ligama petice u ovoj sezoni sigurno biste pomislili na Lionela Messija, Sergija Aguera i Maura Icardija.

Ipak, tačan odgovor bi bio Emiliano Sala, 28-godišnji napadač francuskog Nantesa.

Sala je sa dva gola za vikend protiv Guingampa stigao do cifre od 10 u sezoni i trenutno mu samo gol nedostaje da stigne najboljeg strijelca Ligue 1 Kylianna Mbappea.

Argentinac je zajedno sa svojom ekipom Nantesa doživio "renesansu" od kada je kormilo preuzeo bh. stručnjak Vahid Halihodžić.

Bivši trener Nantesa Miguel Cardoso nije bio previše oduševljen Salom, a ekipa se itekako mučila u eliti, ali od kada je Vaha sjeo na klupu sve je krenulo nabolje.

Nantes je uspio nanizati i tri pobjede, došao je u gornji dio tabele, a Sala je "proradio" i zatresao mrežu u svakom od pomenuta tri meča. Čini se da je Vaha uspio pomoći Argentincu i van terena.

"Postiže golove? Pa šta, plaćen je za to. Golmani ne daju golovi. Kada sam stigao, njegov moral je bio na niskim granama, ali je počeo raditi. On nije tip napadača kakve danas često igraju, koji igraju leđima ka golu, ali je on glavna tačka našeg napada", istakao je Halilhodžić.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sala je sada na drugom mjestu najboljih strijelaca u ligama petice. Mbappe je prvi sa 11 golova, Sala drugi sa 10, dok su Neymar, Suarez i Piatek postigli po devet pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi