(Foto: EPA) Nakon Levalloisa, Le Mansa, Guingampa, Marseillea, Chelseaja, Shangua, Galatasarayja, Montreal Impacta i Phoenix Risina Didier je rekao - kraj!

Drogba danas zvanično završio karijeru

Bayern će zauvijek pamtiti tu bolnu noć: Didier, svo poštovanje ovog svijeta za tebe

Legendarni Didier Drogba, jedan od najvećih svih vremena, danas je i zvanično objavio da je njegova igračka karijera gotova.

Drogba se oprostio u 40. godini nakon epizode u američkom Phoenix Risingu, iako se proteklih dana špekulisalo da bi legendarni napadač možda mogao odigrati još koju utakmicu.

Čovjek koji je zaustavio rat u Obali Slonovače svjetsku slavu je stekao u Marseilleu gdje je i zaradio transfer u Chelsea, klub u čijem dresu ga najbolje pamtimo.

Vjerovatno trenutak njegove karijere koji ljubitelji fudbala nikada neće zaboraviti desio se upravo u dresu Chelseaja, 19. maja 2012. godine na stadionu Allianz Arena.

Sudbina je htjela da Bayern na svom stadionu igra finale Lige prvaka, ali u Minhenu nisu računali na Didiera Drogbu.

Vodio je Bayern 1:0 sve do samog finiša utakmice, a onda korner i Didier Drogba. Izjednačio je tada Didier na 1:1 golom kojim je pokazao svu svoju fudbalsku moć, odlučnost i karakter, a potom i zabio odlučujući penal i donio Chelseaju "ušati trofej".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Danas su se i u Bayernu sjetili bolne noći, ali i čestitali Didieru Drogbi na veličanstvenoj karijeri.

"Čestitke na nevjerovatnoj karijeri Didier. Uvijek ćemo se sjećati 2012., ali i imati svo poštovanje ovog svijeta za ono što si postigao", poručili su iz Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.