Drogba: Mourinho bi sa Cityjem dva ili tri puta uzeo Premier ligu
Didier Drogba i Jose Mourinho su imali priliku sarađivati u razdoblju od 2004. do 2007. godine kada je Portugalac vodio Chelsea (Foto: EPA)

Tvrdi bivši napadač Chelseaja

Drogba: Mourinho bi sa Cityjem dva ili tri puta uzeo Premier ligu

Jose Mourinho izložen je velikim kritikama u britanskoj javnosti zbog rezultata koje Manchester United bilježi u novoj sezoni.

Iako su mnogi vjerovali da će se Crveni đavoli konačno boriti za naslov, nakon 12 odigranih kola Mourinhov tim je tek na osmom mjestu sa više od 10 bodova manje od lidera Manchester Cityja.

Nerijetko se tako mogu vidjeti i natpisi da u Manchester Unitedu razmišljaju i o promjeni na trenerskoj poziciji, no legendarni napadač Didier Drogba smatra kako je portugalski stručnjak i dalje pravi izbor. Štaviše, tvrdi ako bi Mourinho preuzeo klub poput Manchester Cityja da bi osvajanje nekoliko naslova bilo neminovno.

"Sigurno bi osvojio Premier ligu dva ili tri puta", kaže Drogba, a njegove riječi prenosi Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drogba i Mourinho sarađivali su u Chelseaju od 2004. do 2007. godine, a upravo je 'Posebni' najzaslužniji za njegov transfer iz Marseillea vrijedan 24 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Merlin
Sto onda nije potrosio vise od pola milijarde funti na city-jeva pojacanja, a ne na neke Lukakue ili Lindelofe...
10 2
Gvardiola
Gluplji komentar nisam čuo odavno
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti