Interesantno je svakako da su Krstajić i Gaćinović rođeni u Bosni i Hercegovini, a fudbaler Eintrachta je igrao i za omladinske kategorije Zmajeva (Foto: EPA)

Ne može bez problema

Skandal u svlačionici Srbije: Gaćinović napao Krstajića zbog izmjene protiv Litvanije!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije ne može bez problema.

Iako su Orlovi pod vodstvom Mladena Krstajića odradili jako dobar posao u grupi C Lige nacija, te su se plasirali u viši rang, konstantno se u ovoj selekciji dešavaju sukobi.

Krstajić će uskoro vjerovatno i napustiti klupu Srbije, a na poluvremenu utakmice protiv Litvanije srpski selektor je imao sukob sa Mijatom Gaćinovićem.

Prema pisanju Sportskog žurnala, Gaćinović je žestoko napao Krstajića, te je navodno bacio i kopačku u svlačionicu kada mu je saopšteno da će biti zamijenjen.

U sve se uključio kapiten reprezentacije Aleksandar Kolarov koji nije igrao, ali je bio u blizu tokom napada na selektora, pa ja očitao bukvicu Gaćinoviću.

"Ko si ti? Koji trofej si osvojio u karijeri da tebe ne bi smiio neko da zamijeni", prenosi Žurnal riječi fudbalera Rome.

Da je bilo sukoba potvrdio je i direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Darko Kovačević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nisam bio na mjestu događaja, ali sam čuo. Njegovo ponašanje je neprimjereno. Svako ima pravo da bude nezadovoljan, ali je interes reprezentacije iznad svih. Mladi treba da se ugledaju na Matića i Kolarova i da im bude čast što igraju s njima", istakao je Kovačević.

Ako Krstajić ostane selektor sigurno je da će dobro razmisliti o novom pozivu za fudbalera Eintrachta nakon svega što mu je ovaj rekao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.