Krstajić bi mogao postati bivši, legendarni igrač kandidat za selektora?
Krstajić je na klupu Srbije sjeo nakon što je Muslin dobio otkaz, a sa reprezentacijom nije uspio proći grupu na Mundijalu.

Srbijanski mediji otkrivaju

Krstajić bi mogao postati bivši, legendarni igrač kandidat za selektora?

Srbijanski mediji su se ovih dana ponovo raspisali o tome da bi selektor A fudbalske reprezentacije Mladen Krstajić uskoro mogao postati bivši.

Iako se Srbija plasirala u diviziju B Lige nacija te je izborila play-off da se kroz ovo takmičenje eventualno plasira na Evropsko prvenstvo ako ne uspije kroz kvalifikacije, javnost nije zadovoljna.

Kao i obično, razlog je nepozivanje nekih igrača ili nepružanje veće minutaže nekima koji su pozvani. U konkretno ovom slučaju se radi o igračima kao što su Matija Nastasić, Luka Milivojević ili Aleksandar Prijović. Srbijanska javnost zamjera Krstajiću što prvu dvojicu ne poziva u reprezentaciju i što ovom trećem ne daje veću šansu da igra.

Stvari su se dodatno zakomplikovale poslije pobjede protiv Litvanije od 4:1 na domaćem terenu u utorak navečer kada je Krstajić djelovao razočarano zbog toga što su njegov tim svi otpisali prije Lige nacija, a nakon ostvarenog prvog mjesta rekli su da je sve to normalno i da tako treba biti.

Oglasio se i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza koji je između ostalog govorio o Prijoviću te je rekao kako smatra da bi on trebao biti u prvoj postavi, ali da se ne želi miješati u odluke selektora.

Srbijanski mediji Telegraf, Alo i Informer prenose da stvari na relaciji Kokeza - Krstajić odavno ne funkcionišu, a upravo je odabir igrača najveći problem. Dodaje se da je selektor Srbije u posljednje vrijeme pozivao neke igrače mimo svoje volje, a nema sumnje da će i u narednom periodu biti vrlo burno.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, pomenuti mediji prenose kako je Dragan Stojković Piksi ponovo želja FSS i da bi u slučaju otkaza za Mladena Krstajića upravo Piksi sjeo na klupu Orlova.

Podsjetimo da Srbija već ima iskustva s tim da selektor dobije otkaz nakon dobrih rezultata, a to najbolje zna Slavoljub Muslin koji je postao bivši nakon što je reprezentaciju odveo na Mundijal u Rusiju. Da li će ista sudbina zadesiti i Krstajića, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi