Švedska u Ligi A, Srbija u Ligi B
Srbija je pred poprilično praznim tribinama nadigrala Litvaniju i postigla čak četiri gola, a za dvije godine igrat će u Ligi B

Liga nacija

Švedska u Ligi A, Srbija u Ligi B

E. Škorić

U okviru Lige nacija večeras je odigrano nekoliko mečeva, pa je kompletirana grupna faza ovog takmičenja.

U Ligi A Portugal i Poljska su igrali meč bez rezultatskog značaja, a on je završen rezultatom 1:1. Andre Silva je bio strijelac za domaće u 34. minuti, a za 1:1 zabio je Milik s penala u 66. minuti. Portugal je završio prvi u grupi 3 ispred Italije i Poljske, koja seli u Ligu B.

Što se Lige B tiče, večeras je golovima Lindelofa i Berga Švedska s 2:0 slavila protiv Rusije, pa je završila na prvom mjestu i seli u Ligu A, dok iz grupe 2 u Ligu C seli posljednjeplasirana Turska.

Škotska je bila bolja od Izraela u Ligi C s 3:2 i zauzela je prvo mjesto ispred Izraela, što znači da će igrati u višem rangu, a posljednjeplasirana Albanija ispada u Ligu D.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Srbija je osvojila grupi 4 u Ligi C, pošto je s 4:1 razbila Litvaniju. Strijelci za Orlove na prilično praznom stadionu u Humskoj bili su Zulpa (autogol), Mitrović, Prijović i Ljajić, dok je Petravičius dao jedini gol za Litvance.

Srbija dakle ide u Ligu B, iz Lige C u Ligu D ispada Litvanija. Crna Gora je u istoj grupi poražena od Rumunije u Podgorici s 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi