(Foto: EPA) Pa baš da Casillas ima toliki uticaj na španske medije... Ali Posebni tako kaže...

Posebni o kritikama na račun De Gee

Mou režirao novi nezaboravan press: Sve je to "maslo" jednog moćnog čovjeka - Casillasa

Jose Mourinho i Iker Casillas svojevremeno su sarađivali u Real Madridu, ali onda je sve pošlo po zlu.

Sve je krenulo nizbrdo u Mourinhovoj trećoj sezoni u klubu, kada je jednom prilikom odlučio ostaviti Casillasa na klupi, a priliku dati Antoniju Adanu.

Izjavio je tada Mourinho da je Adan bolji golman od Casillasa, a "rat" njih dvojice nije završio ni do dan danas.

Nakon par godina pauze ponovo su Mourinho i Casillas "razmijenili vatru". Golman Porta u svom zadnjem intervjuu nije štedio Mourinha, a Posebni je naravno uzvratio.

Sada se Mourinho ponovo sjetio Casillasa i to pomalo neočekivano. Nakon pitanja novinara na press konferenciji pred utakmicu Uniteda sa Crystal Palaceom o kritikama španskim medija na račun golmana Uniteda Davida de Gee, nakon njegovih partija u dresu Crvene furije.

"De Gea je na meti kritika u Španiji, kako se on mentalno nosti sa time?", pitao je jedan od novinara, a Mourinho u svom stilu odgovorio: "Ali zašto kritike u Španiji? Da li znate? Ja znam. Zato što postoji neko veoma moćan ko razmišlja o tome da ponovo uskoči, ali mislim da je to teško kada ispred sebe imate najboljeg golmana na svijetu... Da, da - neko moćan želi uskočiti umjesto De Gee u ekipu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinare je zanimalo i da li taj "moćnik" ima uticaja na selektora Španije, Luisa Enriquea.

"Ne, ne na selektora. Selektora poznajem jako dobro i dobri smo prijatelji, ali mediji... Da li je taj moćnik igrao za Real Madrid? Da", poručio je na kraju još jedne zanimljive press konferencije Jose Mourinho i bilo je jasno na koga je mislio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.