Mourinho ponovo proziva fudbalere: Četvoricu je označio kao nezrele osobe
Kao i uvijek portugalski stručnjak je bez dlake na jeziku. Jose Mourinho je ponovo igrače prozvao i sigurno da se to njima neće dopasti (Foto: EPA)

Posebni ponovo vodi tihe ratove

Mourinho ponovo proziva fudbalere: Četvoricu je označio kao nezrele osobe

M. Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho ponovo proziva vlastite igrače.

Posebni je često u sukobima sa pojedinim fudbalerima, a sada je javno odlučio progovoriti o igračima kojima nedostaje karaktera i proglasio ih je nezrelim.

Na udaru su se našli Luke Shaw, Anthony Martial, Jesse Lingard i Marcus Rashford.

"Nedostaje im zrelosti i da budem jasan, kada kažem da im nedostaje zrelosti, mislim na njihove ličnosti. Prije je bilo više muškosti, više zrelosti, svi smo bili mnogo spremniji za život i bili smo manje zaštićeni. Oni su razmažena derišta, jer djeca danas imaju posve drugačiji život", rekao je Mourinho, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ljudi oko njih im daju previše značaja. Svi danas mnogo sporije sazrijevaju. Luke Shaw je veliki potencijal, ali ne zna da se ponaša. Luke, Martial, Lingard, Rahsford, sve su to mladi igrači puni potencijala, ali nedostaje im karaktera", rekao je Jose Mourinho.

Biće svakako zanimljivo vidjeti kakav će biti odgovor mladih fudbalera koji su ove sezone sasvim solidni u dresu Crvenih đavola, iako tim sa Old Trafforda ne blista.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi