Par godina pauze, pa nastavak 'rata': Casillas se 'napričao' o Mourinhu, Posebni odmah uzvratio!
Mourinho je otišao iz Real Madrida davne 2013. godine, ali očigledno još nije nestala želja da se prepire sa Casillasom.

Neraščišćeni računi iz prošlosti

Par godina pauze, pa nastavak 'rata': Casillas se 'napričao' o Mourinhu, Posebni odmah uzvratio!

Nekadašnji golman i trener Real Madrida Iker Casillas i Jose Mourinho nastavili su verbalni rat nakon nekoliko godina pauze. 

Podsjetimo, njih dvojica su se posvađala tokom treće Mourinhove sezone u klubu i to nakon što je Mourinho tokom jedne utakmice na klupi odlučio da ostavi Casillasa, a šansu je na golu dao Antonio Adanu.

Mourinho je nakon meča rekao da je Adan bolji golman od Casillasa i tada je bilo jasno da ovaj dvojac više nikada neće moći sarađivati.

Verbalni rat su vodili mjesecima nakon toga, a nakon nekoliko godina pauze, očigledno je došlo vrijeme za novu prepirku.

Ovog puta je sve počeo Iker koji je dao brutalno iskren intervju za Universo Valdano channel Vamos.

"Došao je da se takmiči sa Barcelonom i donio je momente velike napetosti i tog Madridizma za kojeg sam govorio da mi nije drago što je 'izašao na površinu'. Postoji granica koju je prešao u odnosu sa mnom i preko koje ja nisam htio ići. U njegovoj trećoj sezoni stvari nisu išlče dobro. Iako smo prije toga osvojili La Ligu, bilo je dosta ljudi čiji su međusobni odnosi bili narušeni", rekao je Iker i nastavio:

"Naš odnos nije bio dobar po njega, po mene, ni po klub. Mislim da bi se, ako bi se to dogodilo ponovo, suočio sa Mourinhom. U to vrijeme sam odlučio da budem tim i da na taj način poštujem vrijednosti Real Madrida".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mourinho je uzvratio u intervjuu za portugalski list Record te je poručio da Casillas ne govori istinu.

"Ovo mi se čini kao intervju nekoga ko je blizu kraja karijere. Kada je rekao da mi se nikada nije suprostavljao, nije govorio istinu. Suprostavljao mi se i to je činio na način koji niko ne zna bolje od njega, tajno...", rekao je Mourinho.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bego
Imal ekipe da je on treniro i da nije zaguzvo ovaj kreten od trenera.
27 2
Turgut
Nikakav trener (mozda paisijatar ili sta) nema veze rahmetile deda bi bolje od ovog jada A Casillas jedan od naj golmana ikada kojeg je bilo a i sad veoma tesko savladati hobotnica be
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi