Brazilski majstor je konstantno na udaru kritika zbog čestog simuliranja. Prelagano pada u duelima i to poprlično frustira ljubitelje fudbala (Foto: EPA)

Jamie Carragher veoma ljut na igrače PSG-a

"Kako mogu na oči suprugama, ovakvo valjanje viđate samo u obdaništu"

Midhat Šljivak

PSG je sinoć u 5. kolu Lige prvaka savladao Liverpool na Parku Prinčeva sa 2:1.

U timu sa Anfielda ljuti su zbog načina igre i valjanja po terenu fudbalera francuskog prvaka, a legenda Redsa Jamie Carragher je otvoreno napao igrače pariškog tima, posebno Neymara.

"Bilo je veoma frustrirajuće. Mislim da je Neymar simulirao još i u prvom poluvremenu. Govorim o jednom od najboljih igrača svijeta, a gledati ga sinoć je bila sramota", rekao je Carragher, te je nastavio.

"Ako nastavi ovako u ostatku karijere po tome će biti zapamćen više nego po tome kakav je igrač. Trenutno ostavlja gorak okus u ustima i nemam simpatije prema igračima PSG-a", istakao je Carragher, ali se tu nije zaustavio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Čak se i kapiten Thiago Silva valjao i držao za lice. Ovo je veliki tim sa velikim igračima i ovako nešto im ne treba. Nisu samo navijači Liverpoola isfrustrirani već i obični ljubitelji fudbala. Trebaju da se srame zbog navijača širom svijeta. Ne znam kako nakon svega mogu otići i razgovarati sa suprugama i porodicom. Ovakvo valjanje viđate samo u obdaništu", rekao je Carragher.

Liverpoolu u posljednjem kolu za prolaz dalje treba minimalna pobjeda nad Napolijem od 1:0 ili pobjeda od dva gola razlike ukoliko prime gol od italijanskog viceprvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.