PSG pobijedio Liverpool, Napoli Zvezdu, u posljednjem kolu će Anfield goriti
Situacija u grupi C je bila maksimalno zakomplikovana prije ovog kola, a sada su stvari ipak nešto jasnije.

Redsi moraju pobijediti Napoli sa dva razlike

PSG pobijedio Liverpool, Napoli Zvezdu, u posljednjem kolu će Anfield goriti

Fudbaleri PSG-a pobijedili su večeras na Parku prinčeva Liverpool sa 2:1 u susretu 5. kola Lige šampiona.

Situacija u grupi C bila je vrlo komplikovana dva kola prije kraja, pa je ova utakmica bila od velike važnosti za obje ekipe. Na kraju je PSG ostvario pobjedu koja ga stavlja u vrlo povoljnu poziciju kada je u pitanju plasman u osminu finala.

Domaći su, kao što se očekivalo, krenuli ofanzivno te su do vodstva stigli već u 13. minuti, a strijelac je bio Bernat. U 31. minuti PSG je imao novu šansu, ali je udarac Mbappe odbranio sjajni Alisson. Ipak, ni on nije mogao ništa u 37. minuti kada je na jedan odbijenac naletio Neymar i zatresao mrežu gostiju za 2:0.

Kada se mislilo da će igrači PSG-a otići vrlo sretni na odmor, James Milner se potrudio da to baš ne bude u potpunosti tako te je u nadoknadi izgubljenog vremena sa penala postavio konačnih u prvom poluvremenu 2:1.

U nastavku susreta tempo je bio daleko slabiji. Liverpool je više napadao dok se PSG orijentisao na kontre, ali većih prilika nismo vidjeli pa je ostalo onih 2:1 iz prvog poluvremena.

U drugom susretu iz ove grupe Napoli je, kao što se i očekivalo, porazio Crvenu zvezdu i to sa 3:1. Napolitanci su poveli već u 11. minuti kada je pogodio Marek Hamšik, a u 33. minuti je bilo 2:0 golom Driesa Mertensa. U nastavku meča su viđena još dva gola, po jedan u obje mreže. Za domaće je ponovo pogodio Mertens, a za goste El Fardou Ben.

Situacija u ovoj grupi je sada sljedeća: Napoli ima devet osvojenih bodova i lider je, dok su iza njega PSG i Liverpool sa osam, odnosno šest. U posljednjem kolu Napoli gostuje na Anfieldu i u slučaju remija plasirat će se u osminu finala, dok Redsima ne odgovara niti jedna pobjeda s golom razlike osim 1:0. S druge strane, PSG-u pobjeda na Marakani garantuje isti scenario. Treba dodati i to da Crvena Zvezda ima šanse da se plasira u šesnaestinu finala Evropske lige, a to će uspjeti ako pobijedi PSG u posljednjem kolu i Liverpool izgubi kući od Napolija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Futavi Looserpool !
13 4
Bulle
Sto bi rekao Baho Anfild ce goriti a u Napulju MArtens strijelac :)
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi